Ana are 23 de ani și este din România. Acum lucrează în Spania ca escortă, acolo unde spune că a fost dusă cu forța ca să practice prostituția. Povestea ei dramatică, spusă ca un strigăt de disperare, reprezintă o adevărată lecție de viață pentru alte tinere care pot ajunge victime ale traficanților de carne vie.
„Numele meu este Ana, sunt din România și am 23 de ani. Sunt în Spania pentru că m-au forțat să lucrez ca prostituată”. Așa începe povestea Anei.
În România a cunoscut un băiat de care s-a amorezat rapid, dar în scurt timp dragostea avea să transforme în coșmar.
„Acest băiat m-a amenințat și m-a lovit foarte tare, forțându-mă să lucrez ca prostituată”, a povestit Ana pentru razon.es.
Dezvăluirile ei sunt cutremurătoare: „Prietenul meu a adus bărbați în casă ca să am relații sexuale cu ei, chiar dacă eu nu voiam”. După câteva luni, iubitul care era proxenet a trimis-o în Spania. „Am ajuns în Ciudad Real, unde mă aștepta o româncă. M-a dus la ea acasă, unde locuia o altă româncă și fiica ei de 6 ani”. Aici, a fost amenințată și forțată să se prostitueze. „Au spus că lor nu li se va întâmpla nimic pentru că provin dintr-o familie importantă. În plus, în România aveau mulți prieteni proxeneți care îmi puteau face rău”.
Tot ce câștiga se întorcea în România, la proxenetul care o trimisese să practice prostituția în Spania.
După o lună de stat în casa din Ciudad Real, „m-au forțat, cu amenințări cu moartea, să călătoresc la Madrid. Odată ajunsă aici, am fost așteptată de o altă femeie de origine română. Ea m-a dus într-un apartament în care locuia o altă româncă. În casa asta mi-au spus că trebuie să lucrez pe Calle Montera și că două fete mă vor supraveghea tot timpul”. Banii pe care îi câștiga erau împărțiți între femeia din apartament și proxenetul din România.
Calle Montera este unul dintre cele mai cunoscute locuri de exploatare sexuală din Madrid.
Potrivit Asociației pentru Prevenirea, Reintegrarea și Îngrijirea Femeilor Prostituate (APRAMP), peste 90% dintre femeile care practică prostituția sunt victime ale traficului de ființe umane. „Au fost închise granițele, populația a fost închisă, dar totul a continuat în industria prostituției. Cererea era încă activă (…) Multe dintre femeile ajutate de APRAMP nu au mai mult de 25 de ani”, explică Rocío Mora, directorul APRAMP.
Toate aceste femei care practică prostituția în zona Calle Montera au un lucru în comun: provin din țări vulnerabile – fie din cauza vreunui război, fie, ca în cazul Anei, a sărăciei din România.